O aktivnostima Udruge žena HERA iz drugih medija

PODRAVSKI LIST:  ŽENSKE UDRUGE ZAJEDNO PROTIV NASILJA I BOLESTI DOJKE 

U povodu Dana narcisa, klub žena s bolestima dojke Agata organizirao je na središnjem gradskom trgu edukativno-humanitarnu akciju „Cvijetom narcisa  protiv raka dojke“.

Članice kluba upoznale su svoje sugrađane kroz promotivne materijale sa sve češćim bolestima dojke te mogućnostima njihove prevencije i važnosti postavljanja pravodobne dijagnoze. Građani su se u ovu akciju uključili kupnjom narcisa kako bi se prikupljanim sredstvima pomoglo oboljelima.

Udruga žena Hera postavila je u isto vrijeme na trgu svoj info štand s anketnim upitnikom o potrebi otvaranja skloništa za žrtve nasilja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Članice ove udruge dijelile su promotivne materijale informirajući građane sa aktivnostima svoje udruge, radom SOS telefona te su upoznavale Križevčane sa protoklom o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Rezultati provedene ankete proslijedit će se u Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske suradnje.

Akcijama u povodu Dana narcisa priključili su se i mnogobrojni poznati građani i političari kao i mališani dječjih vrtića te učenici osnovnih škola koji su okupljene zabavili kratkim prigodnim programom.

Tekst napisala i fotografije snimila: MELITA HORVAT

Na fotografijama: 1. članice udruge Hera i 2. članice kluba Agata