Naslovnica

O nama

Ciljevi

Strateški plan

Djelatnosti i aktivnosti

Stručni savjet

Pravni savjet

Savjetovalište

SOS telefon

Anketa za sklonište

Kontakt

Linkovi

O nama

Kratki opis djelovanja udruge:      

bullet

Udruga žena „Hera“ Križevci (donedavno Forum žena Križevci) osnovana je 23.10.2002.g. te već šestu godinu djeluje na području pružanja pomoći žrtvama obiteljskog nasilja a ujedno je i jedina takva udruga na području županije Koprivničko – križevačke koja putem SOS telefona i Savjetovališta pruža pomoć ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja.

bullet

Programsko područje djelovanja Udruge je promicanje i zaštita ljudskih prava posebno žena i  djece, te unapređenje demokratskih institucija društva i vladavine prava sve u cilju unapređenja kvalitete života i razvoja civilnog društva.

bullet

SOS telefon je sa radom počeo 25.11.2002. godine na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. SOS telefon radi svaki dan od 0-24 sata. Na istom projektu rade volonterke koje su prošle adekvatnu edukaciju kao i psihološki test.

bullet

Savjetovalište je otvoreno 05.svibnja 2004.godine kada je Udruga na natječaju AED potpore hrvatskim nevladinim organizacijama CroNGO dobila sredstva USAID-a. U Savjetovalištu rade četvrtkom od 17-19 sati socijalna radnica i psihologinja.

bullet

Od 2005.g. Udruga je uključena u Nacionalni program zaštite od nasilja u obitelji te direktno surađuje sa Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH.

bullet

31.03.2007.g. Udruga je sa MOBMS-i potpisala ugovor o financiranju programa „Pomoć žrtvama obiteljskog nasilja“. Kroz svoj rad Udruga surađuje sa istaknutim Udrugama civilnog društva u RH (B.a.B.e., Ženska pomoć sada, Udruga “Korak“ Karlovac i dr.)

bullet

U ostvarivanju direktne pomoći žrtvama nasilja Udruga je ostvarila dobru suradnju sa lokalnom zajednicom ( centar za socijalnu skrb, policija, prekršajni sud, obrazovne i zdravstvene ustanove, odjel društvenih djelatnosti grada i županije). Također organizira javne tribine, okrugle stolove i edukativne radionice sa određenim temama vezanim za obiteljsko nasilje. Važan segment rada Udruge također je i Kreativna radionica u kojoj članice Udruge izrađuju suvenire, slike od suhog cvijeća, čestitke i dr. čijom prodajom pomažu rad SOS telefona i Savjetovališta.

SOS telefon

048 711 077

 

OBRATITE NAM SE BEZ STRAHA

INFORMIRAJTE SE

TRAŽITI POMOĆ PRVI JE KORAK U RJEŠAVANJU VAŠIH PROBLEMA

 

Savjetovalište

za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja

telefon 048 271 335

 

Potporu za rad SOS telefona i Savjetovališta pruža Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

 

Program se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

UDRUGA ŽENA „HERA“ KRIŽEVCI

Ivana Zakmardija Dijankovečkog 5, Križevci

tel./fax: 048 271 335, 048 711 077

e-mail: udruga.hera.krizevci@kc.t-com.hr