Naslovnica

O nama

Ciljevi

Strateški plan

Djelatnosti i aktivnosti

Stručni savjet

Pravni savjet

Savjetovalište

SOS telefon

Anketa za sklonište

Kontakt

Linkovi

Djelatnosti i aktivnosti

Rad udruge bazira se na prevenciji i sprečavanju:

bullet

obiteljskog  nasilja nad ženama i djecom,

bullet

povreda ljudskih prava žena u domu, na radnom mjestu ili društvu općenito.

Nasilje se najčešće događa unutar „četiri zida“ i ono je skriveno od očiju javnosti. Iako skriveno, ono ostavlja na žrtvama dubok trag u fizičkom, emotivnom i financijskom smislu.

Projektom “Direktna pravna i psihološka pomoć“ želimo ojačati rad udruge, i njeno djelovanje u lokalnoj i nacionalnoj društvenoj zajednici. Važan segment ovog projekta je Savjetovalište koje je u bliskoj koordinaciji sa SOS telefonom tako da korisnice SOS telefona mogu svoje probleme iznositi i rješavati u kontaktu sa stručnim timom u Savjetovalištu.

Specifičan problem u djelokrugu našeg rada je što većina korisnica ima potrebu za besplatnim odvjetničkim uslugama, stoga planiramo angažirati jednog vanjskog suradnika (pravnika) za usluge zastupanja pred sudovima uključujući i pisanje svih pismena.

Osposobljavanjem članica Udruge za organiziranje i provođenje edukacijskih programa u lokalnoj zajednici želimo povećati stručnost naših članica kako bi mogle u svako vrijeme pružiti pravovaljanu informaciju i pomoć.

Ovaj projekt neophodan je na području županije, jer kroz različite aktivnosti programa (SOS telefon, Savjetovalište, okrugli stolovi, medijska istupanja i dr.) žene žrtve obiteljskog nasilja i njihova djeca dobivaju direktnu stručnu pomoć i informirane su o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju kako bi zaštitile sebe i svoju djecu.

Dinamika odvijanja djelatnosti

Udruga sustavno i kontinuirano radi na poboljšanju i jačanju suradnje sa svim Institucijama sustava kako bi se što brže i kvalitetnije pružila pomoć žrtvama nasilja. Suradnja sa djelatnicima policijske uprave u čijem je djelokrugu prevencija nasilja, odlasci na sud u cilju praćenja slučajeva u tijeku i dobivanja povratnih informacija, razmjena informacija sa službama u Centru za socijalnu skrb i poticanje istih na detaljnije i brže razmatranje problema korisnica SOS telefona i Savjetovališta, sa ciljem što bržeg rješavanja njihovih problema. Sustavno i kontinuirano provodi se edukacija aktivnih volonterki SOS telefona ali isto tako i Savjetovališta. Radi se na stručnom osposobljavanju članica Udruge za organiziranje i provođenje edukacijskih programa u lokalnoj zajednici s ciljem prepoznavanja problematike nasilja u obitelji.

SOS telefon

048 711 077

 

OBRATITE NAM SE BEZ STRAHA

INFORMIRAJTE SE

TRAŽITI POMOĆ PRVI JE KORAK U RJEŠAVANJU VAŠIH PROBLEMA

 

Savjetovalište

za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja

telefon 048 271 335

 

Potporu za rad SOS telefona i Savjetovališta pruža Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

 

Program se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

 

UDRUGA ŽENA „HERA“ KRIŽEVCI

Ivana Zakmardija Dijankovečkog 5, Križevci

tel./fax: 048 271 335, 048 711 077

e-mail: udruga.hera.krizevci@kc.t-com.hr